Резултат слика за policija republike srpske

Policijski službenici Policijske stanice Modriča u nedjelju 19. januara lišili su slobode lice I.S. iz Bogatića, državljanin Srbije zbog postojanja sumnje da je u Novom Gradu izvršio krivično djelo prevara, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.


Lice lišeno slobode je na dalje postupanje predat policijskim službenicima Policijske stanice Novi Grad.


Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni u subotu 18. januara u sportskoj kladionici u Novom Gradu nakon više uplata tiketa i isplate dobitaka, doveo u zabludu radnicu kladionice da sačini više tiketa u novčanom iznosu od 2.100 KM, koje će naknadno uplatiti, a što je ona i učinila.


Nakon toga, osumnjičeni je iskoristio nepažnju radnice i napustio objekat sportske kladionice a  nije uplatio navedeni novčani iznos.


Tokom kriminalističke obrade policijski službenici su utvrdili da je osumnjičeni tokom decembra 2019. godine i januara 2020. godine, na području Banjaluke i Bijeljine takođe izvršio tri krivična djela prevare.


U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će protiv lica I.S. nadležnim tužilaštvima biti dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela.


S obzirom na pojavu ovih i sličnih krivičnih djela, gdje tom prilikom građani postaju žrtve prevaranata, iz Policijske uprave Prijedor apeluju da građani da budu obazrivi i da preduzmu adekvatne mjere s ciljem zaštite od prevara, kao i da o sumnjivim licima odmah obavijeste policiju na besplatni broj 122.