Branka Karlica, čiji je stan uništen požarom ispričala je kako je došlo do požara na stambenom objektu u ulici Stojana Ćelića na Repovcu.

„Mene su pozvale komšije i rekle da mi gori stan. Kad sam došla plamen je već zahvatio veći dio stana“ objašnjava Branka, koja kaže da je do požara najvjerovatnije došlo  zbog dotrajalih instalacija.

Karlica, koja ima petoro djece, kaže da je njena porodica nekada boravila u stanu, a za vrijeme požara ovaj stan je bio iznajmljen.

Šteta je ogromna i stanove će morati renovirati od poda do plafona.

„Mi stanari smo se dogovorili, skupili, želimo da se taj krov renovira, to nam je trenutno najbitnije da imamo bar krov nad glavom.“

Ona dodaje da su se obratili Opštini Novi Grad, koja će donirati određenu svotu novca.

Gospava Šurlan, kojoj je stan uništen požarom, kaže da trenutno boravi kod sina u stanu od 20 kvadrata.

„Stan je renoviran u januaru. Tu noć smo izašle u pidžamama, bose i sa bundama. Čuli smo najprije galamu, a kad sam pogledala kroz prozor vidjela sam da je požar.“

Ona dodaje da su vatrogasci i policija stigli na vrijeme, a stanari su samo mogli gledati požar koji je zahvatio veći dio zgrade.

Od namještaje joj je, ostala jedino peć, za koju nije sigurna da je funkcionalna. U stanu na Repovcu živi od 1981.godine.

Pored Branke Karlice i Gospave Šurlan, stanovi su uništeni Mustafi Veletaniću i Marici Milješić.

Podjećamo, stambeni objekat u ulici Stojana Ćelića na Repovcu u ponedeljak je zadesio požar, koji je napravio veliku materijalnu štetu, u kojem na sreću nije bilo povrijeđenih osoba.

Broj žiro računa na koji možete donirati : ZEV STOJANA ĆELIĆA 29 NOVI GRAD  572 296 0000 3766 54