U okviru CRS-ovog projekta „Održivi povratak-integracija raseljenih lica i izbjeglica u Crnoj Gori, BIH i Srbiji danas su za pet domaćinstava koji su u prethodnom periodu dobili plastenike podijeljenje i motokopačice koje će korisnicima biti od velike pomoći pri njihovom radu.

 Mićo Došen iz Ravnica i Dušan Damjanović iz Donjih Rakana istakli su da im plastenici i dodatna mehanizacija mnogo znače budući da žive uglavnom od onog što sami proizvedu.

Viši stručni saradnik za izbjeglice, raseljena lica i povratnike u opštinskoj upravi opštine Novi Grad Elma Ibraković rekla je nešto više o ovom projektu:

„Kao nastavak aktivnosti u sklopu implementacije projekta CRS-a „Održivi povratak-integracija raseljenih lica i izbjeglica u Crnoj Gori, BIH i Srbiji za odabranih pet korisnika kojima su u prethodnom periodu isporučeni plastenici obavljena je isporuka motokopačica. Ono što smo mi željeli prikazati ovim projektom jeste da ovi ljudi nisu zaboravljeni i da se nadamo da ćemo u narednom periodu zajedno s CRS-om kao i mnogim drugim donatorima sprovoditi ovakve i slične projekte. Ovaj projekat je nastao na bazi ušteda koje su se stvorile na realizaciji osnovnog projekta i njegova vrijednost je 3 000 KM, dok je osnovni projekat 32 000 KM. U narednom periodu u planu je isporuka sjemena i gnojiva za ista ova domaćinstva.“

Ovaj projekat implementira se u Crnoj Gori, BIH i Srbiji.