U Novom Gradu od večeras je ograničen rad pekara do 18.00 časova, odlučeno je na sjednici Štaba za vanredne situacije ove opštine.
Trgovine koje u svom asortimanu imaju proizvode za održavanje lične higijene i higijene prostora mogu da rade od 7.00 do 18.00 časova uz preduzimanje svih propisanih mjera zaštite.

Osim toga, Opštinska organizacija Crvenog krsta treba da pripremi pakete pomoći prehrambenim i higijenskim namirnicima za lica starija od 65 godina, koji će biti dostavljani po ukazanoj potrebi u saradnji sa lokalnim Štabom za vanredne situacije.

Načelnik opštine Miroslav Drljača je rekao  da će predsjednici savjeta mjesnih zajednica biti kontakt osobe za pomoć starijim od 65 godina, dodavši da u prodavnicama ima dovoljno prehrambenih i higijenskih artikala.

"Poslodavci koji će radnicima izdavati potvrde o kretanju u vrijeme policijskog časa zbog nesmetanog obavljanja procesa rada, moraju spisak tih lica da dostave u opštinski Štab za vanredne situacije", rekao je Drljača.

Zdravstveni inspektor Nenad Drljača rekao je da je u Novom Gradu više od 400 lica u kućnoj izolaciji.

On kaže da je komunalna policija  obavljala kontrolu i tokom vikenda, a od sutra će vjerovatno biti i više inspektora s obzirom da je veliki broj lica u izolaciji.

"Kazne za lica za koja se utvrdi da ne poštuju preporuke o izolaciji su 1.100 KM", rekao je on.