Grupa momaka iz Novog Grada okupljena  u off-road team „Carigrad“ odlučila je da za vijeme vanrednih mjera pomogne starijim, nemoćnim i bolesnim osobama dostavom hrane, lijekova i ostalih namirnica. Član ove ekipe, Mirko Vojnović iz Novog Grada je pričao za naš radio.
Vojnović kaže da ovo nije prvi put da se ova ekipa organizovala, kako bi pomogla onima kojima je pomoć neophodna. Oni su se i za vrijeme poplava 2014.godine angažovali i dostavljali pomoć licima koji  žive u udaljenim, nepristupačnim mjestima.


„Imamo džipove koji mogu doći u nepristupačna mjesta. Ima nas dvadesetak i imamo deset džipova za trke i takmičenja, koje sad koristimo da pomognemo drugima“, rekao je Vojnović .
On dodaje da su ideju o volontiranju podržali svi članovi tima:
„Znamo kakva je situacija u pojedinim selima, kakvih porodica i ugroženih lica ima. Došli smo do zaključka, kao i te godine kad su bile poplave, da se malo aktiviramo i pružimo pomoć koliko možemo.“
Komentarišući trenutnu epidemiološku situaciju u svijetu i kod nas, Vojnović ističe da se ljudi dosta pridržavaju mjera i zabrana, a za one koji ne poštuju naredbe se nada da će shvatiti ozbiljnost ove situacije.
Brojevi telefona na koje se građani mogu javiti su: 066 777 060   ili  065 000 677.


Dvadesetak momaka iz organizacionog odbora turnira u uličnom basketu "Streetball" takođe pomažu najugroženijim licima, a proteklih nekoliko dana su obavili dezinfekciju zgrada i ustanova u našem gradu.
Građanima preko 65 godina starosti dostavljaju stvari na kućnu adresu, kako se ne bi izlagali riziku oboljenja kao najugroženija grupa ljudi.
Koordinator i jedan od inicijatora pomoći Pavle Agbaba, rekao je da su došli na ovu ideju, jer su željeli da se aktiviraju tako što će činiti ono što je u njihovoj moći.
Ističe da dostavljaju namirnice, lijekove i hranu  starijima od 65 godina, a cilj akcije je da potencijalno najugroženije kategorije stanovništva ostanu kod kuće, a da im namirnice budu dostavljane u domaćinstva.
Ova grupa ima tri dežurna  telefona na čije brojeve građani mogu pozvati.
Brojevi su: 065/955-865,  066/746-409  i  065/166-576.