U organizaciji Auto-moto saveza Republike Srpske i Auto-moto društva "Una", u saradnji sa Policijskom stanicom Novi Grad, sutra se u Novom Gradu održava besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila kod benzinske pumpe "Gagi trans" od 9.00 do 11.00 časova.

Auto-moto savez Republike Srpske i auto-moto društva od ponedeljka, 4. novembra realizuju veliku republičku preventivnu kampanju besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila.
Cilj kampanje jeste povećanje ukupnog stepena bezbjednosti u saobraćaju i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje u zimskim uslovima - ističu iz AMS.Auto-moto savez Republike Srpske i auto-moto društva od ponedeljka, 4. novembra realizuju  veliku republičku preventivnu kampanju besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila.

U saopštenju se dodaje da će kampanja trajati do 29. novembra i sprovodiće se na području 33 lokalne zajednice širom Srpske, a podršku njenoj realizaciji pružiće Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i društveno odgovorna kompanija "Optima grupa".

AMS Republike Srpske obavještava sve vozače da je od 1. novembra na svim vozilima u Srbiji obavezno posjedovanje zimske opreme, dok je u Republici Srpskoj, odnosno u BiH, zimska oprema obavezna od 15. novembra.