- U Osnovnoj školi  "Sveti Sava" u Novom Gradu danas je organizovana prigodna manifestacija čiji je cilj jačanje svijesti o važnosti zdrave ishrane.
Direktor Marina Ovuka rekla je da se četvrtu godinu na ovaj način učenicima skreće pažnja koliko je zdrava ishrana važna za pravilan rast i razvoj, a ove godine akcenat je stavljen na voće.

"Želimo osvijestiti našu djecu koliko je zdrava ishrana važna jer smo, nažalost, svjesni da je u današnje doba konzumiranje brze hrane sve više prisutno. Mi želimo djeci poručiti da nije sramota ponijeti domaći sendvič spremljen kod kuće", rekla je Ovuka.Prema njenim riječima, svake godine program bude posvećen namirnicama ili generalno domaćoj kuhinji.Program su pripremili članovi ekološke sekcije koji su govorili o značaju voća u ishrani."Danas smo uz druženje i zabavu govorili o važnoj temi, koliko je važno da svakodnevno konzumiramo voće", rekla je Tijana Blagojević, koja vodi ekološku sekciju.Na kraju je organizovana tombola i podjela prigodnih nagrada koje je obezbijedila škola. /kraj/zos/ab/foto