Ekipa Osnovne škole /OŠ/ "Branko Ćopić" iz Donjeg Dubovika u opštini Krupa na Uni pobjednik je regionalnog takmičenja o poznavanju pokreta Crvenog krsta održanog danas u OŠ "Sveti Sava" u Novom Gradu.

Sekretar Crvenog krsta Borka Maksimović rekla je da se takmičilo šest ekipa, odnosno 18 učenika iz Novog Grada, Kostajnice, Dubice, Krupe na Uni, Oštre Luke i Prijedora.

"Za sve ekipe obezbijeđene su prigodne nagrade, a pobjednička ekipa učestvuje na republičkom takmičenju 15. novembra na Palama", rekla je ona.

Maksimovićeva kaže da će uskoro u OŠ "Vuk Karadžić" u Novom Gradu biti održano regionalno takmičenje "Misli mine".

Direktor OŠ "Sveti Sava" Novi Grad Marina Ovuka smatra da je veoma bitno da se učenici upoznaju o principima organizacije Crvenog krsta, navodeći da u toj školi radi sekcija Crvenog krsta.

Voditelj podmlatka Crvenog krsta u OŠ "Branko Ćopić" iz Donjeg Dubovika Radmila Japundža rekla je da učenici ove škole redovno postižu zapažene rezultate na takmičenjima koje organizuje Crveni krst.

"Učenici su zainteresovani i voljni da uče. Pripreme počnu još za vrijeme raspusta", kaže ona.Drugo mjesto osvojila je OŠ "Petar Mećava" Kostajnica, treće OŠ "Sveti Sava" Kozarska Dubica, četvrto OŠ "Desanka Maksimović" Oštra Luka, peto OŠ "Dositej Obradović" Prijedor i šesto OŠ "Sveti Sava" Novi Grad.