U dječijem vrtiću "Pčelica Maja" završena je sanacija dijela prostora ove predškolske ustanove za šta je uloženo oko 70.000 KM a  čime su stvoreni uslovi za smještaj većeg broja djece nakon što su od danas prostorije i zvanično u upotrebi.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača je rekao da u poslednje tri godine urađeno više projekata kako bi se povećao kapacitet dječijeg vrtića i poboljšali uslovi smještaja djece.

 

"Zavrešena je sanacija prostorija u dijelu koji se do sada nije namjenski koristio. Ranije je urađen projekat energetske efikasnosti. U protekle tri godine, iz različitih izvora , u ovu ustanovu je uloženo 303.000 KM", rekao je Drljača.

 On je naveo da su za sanaciju prostorija koje su od danas zvanično u upotebi, sredstva obezbijeđena iz opštinskog budžeta i kabineta predsjednika Republike Srpske.

 

Direktor vrtića Milan Marinčić kaže da se od danas, nakon više od 25 godina, prostor u dječijem vrtiću koristi namjenski, za boravak djece.

 "Broj djece u dječijem vrtiću raste iz godine u godinu, 2014. godine imali smo tri grupe i 60-70 djece a ove godine šest grupa i 140 djece", rekao je on.

 Maričić smatra da će ova ustanova nakon sanacije prostora, u većem dijelu moći da udovolji zahtjevima za smještaj djece u dječijem vrtiću.

 

Drljača je danas,  povodom Dječije nedjelje mališanima uručio progodne poklone, televizor i slatkiše.