- Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Novi Grad, koja je danas održana povodom Petrovdana - Dana i krsne slave opštine, rečeno je da je saradnja izvršne i zakonodavne vlasti dobra, kao i da je ova lokalna zajednica u proteklom periodu imala podršku viših nivoa vlasti.
Načelnik opštine Miroslav Drljača istakao je, u obraćanju odbornicima gostima, da je Novi Grad jedna od lokalnih zajednica koja ne može sama da riješi sve probleme, posebno kada je riječ o velikim projektima, ali je imala podršku Vlade Republike Srpske, Vlade Srbije a za neke projekte i Vlade Federacije BiH. 

Drljača je rekao da u ovoj lokalnoj zajednici nema političkih tenzija i da očekuje da će i u narednom periodu svi problemi biti riješeni konstruktivnim dijalogom. Predsjednik Skupštine opštine Mirko Zgonjanin rekao je da lokalni parlament radi u tolerantnoj atmosferi i istakao da je opštinski budžet dobro koncipiran, što omogućava redovno izmirivanje obaveza. 

"Od početka godine smo razmatrali 70 tema, 37 koje su bile planirane programom rada i 33 koje nisu bile planirane. Usvojene su 43 odluke, jedan program, tri plana, 21 informacija i 15 izvještaja", naveo je Zgonjanin. 

Svečanoj sjednici Skupštine opštine Novi Grad prisustvovao je i predsjednik opštine Bač Borislav Antonić, koji je rekao da je saradnja za sada uglavnom u oblasti kulture, a cilj je njeno proširivanje i u drugim oblastima. 

"Brojni građani Bača vode porijeklo iz Novog Grada za koji ih vežu rodbinske i sentimentalne veze", naglasio je Antonić. Povodom Dana i krsne slave opštine jutros su položeni vijenci i prislužene svijeće kod centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Novom Gradu, a sinoć je održana svečana akademija na kojoj su uručena priznanja zaslužnim pojedincima, preduzećima i ustanovama.