U Novom Gradu večeras će biti održana svečana akademija povodom Petrovdana - Dana i krsne slave opštine, dok je za sutra zakazana svečana sjednica Skupštine opštine.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je  da će na svečanoj akademiji biti uručena priznanja zaslužnim pojedincima, preduzećima i ustanovama.

"Zlatne plakete će dobiti bivši ministar Zoran Tegeltija, zbog doprinosa u poboljšanju stanja i realizaciji projekata na području opštine Novi Grad, poslanik u Parlamentu BiH Jasmin Emrić, zbog doprinosa u borbi protiv potencijalnog odlagališta nuklearnog otpada na lokaciji Trgovska gora i folklorna sekcija Kulturno-umjetničkog društva `Una`, zbog brojnih priznanja osvojenih na međunarodnim smotrama", rekao je Drljača.

On je dodao da će večeras biti uručeno i pet srebrnih plaketa i 10 zahvalnica.

"Kad je riječ o opštini Novi Grad bilježi se blagi porast broja zaposlenih, kao i porast prihoda privrednih društava i pokrivenosti izvoza uvozom", naveo je Drljača.

On je dodao da je manifestacija povodom Dana i krsne slave opštine "Petrovdanski dani" počela 28. juna i da će trajati do kraja ovog mjeseca.

"Potrudili smo se da u ovom ljetnom periodu imamo različite kulturne, sportske i zabavne sadržaje za sve građane", rekao je Drljača.

Sutra će u 8.30 časova biti položeni vijenci i prislužene svijeće kod Spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske, a zatim je organizovana posjeta spomen-sobi.

Svečana sjednica Skupštine opštine Novi Grad počeće u 11.30 časova, za 15.00 časova za zakazana manifestacija"Kotlićijada i roštiljada", a u 20.30 časova je smotra folklora.