Učiteljica Milena Đorojević, zaposlena u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Novom Gradu, godinama različitim aktivnostima podiže ekološku svijest učenika, a za svoj rad dobila je povelju na konkursu nevladine organizacije "Oaza znanja" iz Podgorice  koja  se bavi promovisanjem prirodnih nauka i književnosti.


Đorojevićeva je rekla  da je za konkurs prikupila podatke o aktivnostima rađenim proteklih godina u područnom odjeljenju Rakani. 



Ona kaže da je na konkurs, koji se bavio ekološkim aktivnostima, prijavila rad "Recikliraj, pa se igraj! Planetu spasi, okolinu ukrasi". 

"Iako moja primarna aktivnost nije vezana za ekologiju, jer se bavim lutkarstvom, rad se prožima sa reciklažom. Pravimo lutke i igračke od recikliranog materijala. Uređujemo školu i školsko dvorište", navela je Đorojevićeva. 

Ona je objasnila da su djeca zainteresovana za ove aktivnosti koje pozitivno utiču na njih s obzirom na to da nastavljaju da rade i kod kuće. 

"Vaspitavam djecu i usmjeravam ih da ne bacaju ništa što se može reciklirati i iskoristiti za igru, ali i edukaciju s obzirom na to da pravimo lutkarske priredbe i ekološke predstave u koje su uključeni i roditelji", rekla je Đorojevićeva. 



Odlukom žirija, njen rad je među 10 najboljih i uvršten je u elektronski zbornik.