U okviru manifestacije "Dani zime na Kozari" u takmičenjima danas učestvovuje ekipa Karate kluba `Rajko Crnobrnja Gligo` iz Novog Grada.

U gastro takmičenjima učestvuju ekipa ugostiteljskog smjera Srednjoškolskog centra Đuro Radmanović, kao i ekipe tri lovačka udruženja "Pastirevo" iz Dobrljina, "Srndać" iz Svodne i "Lane" iz Rudice", a sve ekipe broje po tri člana.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupila je pjevačka grupa Kulturno-umjetničkog društva "Una".

Za sve zainteresovane, opština Novi Grad je obezbijedila besplatan prevoz autobusom.

Polaganjem vijenaca na spomenik poginulim borcima i stradalim civilima u Drugom svjetskom ratu na Mrakovici, danas je počela centralna manifestacije ovogodišnjih "Dana zime na Kozari".

Vijence su položili ministri trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač, uprave i lokalne samouprave Srpske Lejla Rešić i saobraćaja i veza Neđo Trninić, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i načelnici potkozarskih opština, predstavnici Turističke organizacije Republike Srpske, te delegacije učesnika ove privredno-turističke manifestacije.

Nakon zvaničnog otvaranja, počela su sportska nadmetanja devet ekipa iz više lokalnih zajednica i gastro takmičenje osam turističko-ugostiteljskih škola Republike Srpske, 12 lovačkih udruženja i 11 izviđačkih odreda i planinarskih društava.

Takmičari dolaze iz Prijedora, Kozarske Dubice, Gradiške, Banjaluke, Oštre Luke, Kostajnice, Novog Grada, Srpca, Petrova, Zenice, Broda i Stare Pazove.

Proglašenje pobjednika i svečano zatvaranje manifestacije planirano je za 15.30 časova.

Privredno-turističku manifestaciju "Dani zime na Kozari" 13. put organizuju grad Prijedor, Nacionalni park "Kozara" i turističke organizacije Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Gradiške.

Uz grad Prijedor, manifestaciju podržava Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Image may contain: 9 people, people smiling, people standing, outdoor and nature