U Novom Gradu dežurne službe nastavljaju  posao kako bi se normalizovao život u naseljima gdje je nevrijeme juče prouzrokovalo brojne probleme.

Od sinoć je  zbog odrona zemlje na kolovoz, za saobraćaj zatvorena Ulica Osmana Đikića koja povezuje naselja Jablanica i Gračani.

Zamjenik načelnik opštine Bojan Lukač rekao nam je da su bujice prouzrokovale klizišta i odrone.

" Problem imamo kod porodične kuće Ugarčina u naselju Jablanica. Dežurne službe su na terenu kako bi se pronašlo rješenje", rekao je on.

Lukač kaže da su se odroni i klizišta pojavili i kod spomen- područja Majka partizanska i u naselju Roga.

Kako je on rekao najviše problema juče je bilo u užem gradskom području te u naseljima Urije , Vidorija i Roga gdje je voda ušla dva stambena objekta i tri podruma tri pomoćna objekta te u dva privatna preduzeća.

"U objektu i u dvorištu  Osnovne škole "Vuk Karadžić" izlilile su se fekale vode i gdje danas nema nastave. Komunalno preduzeće "Komus" obaviće danas pranje i dezonfekciju kako bi u ponedeljak bezbjedno počela nastava", naveo je Lukač.

On je naveo da se voda juče izlila i u Srednjoškolskom centru "Đuro Radmanović" i Sportskoj dvorani.

"Komunalno preduzeće "Komus" i privatna preduzeća juče su uklonili nanose a potom su oprane ulice te očišćeni odvodi. Danas ima još dosta posla kako bi se normalizovao život u naseljima gdje je bilo najviše problema", kazao je Lukač.

On kaže da je u protekla 24 časa palo 147 litara kiše po metru kvadratnom, od čega većina juče od podne do 13.45 časova 111 litara.

Prema njegovim riječima vodostaji rijeka Une i Sane su daleko ispod kvote redovne odbrane od poplava.

"Dežurne službe i dalje prate situaciju a ohrabru prognoze koje najavljuju stabilizaciju vremenskih prilika", kaže Lukač.

Tokom nevremena u Novom Gradu su bile poplavljene sve saobraćajnice i saobraćaj je bio otežan a bili su poplavljeni i parkirani automobili.