All for Joomla All for Webmasters
utorak, 03 jul 2018 05:20

Grad im naplatio porez na kišu

Stanovnici ruskog gradića u regionu Perma bili su iznenađeni kada su primjetili da im je država naplatila porez zbog kiše.


 
Thinkstock/Chalabala
 
 

Informacija je počela da se širi nakon što je jedan od stanovnika primjetio da mu je naplaćena dodatna naknada na mjesečnom računu za pomoć, koja se inače redovno plaća. 

Na računu je pisalo da se dodatni novac plaća za "kanalizaciju", a kada su se građani požalili lokalnoj komunalnoj kompaniji rečeno im je da plaćaju za kišnicu koja s krovova odlazi u kanalizaciju. 

Građani su se pobunili tvrdeći da se kiša ne spušta u kanalizaciju. Građanima nije jasno ni da li će taj dodatni namet morati da plaćaju redovno tokom cijele godine, ili samo u kišnim periodima. 

Slična situacija dogodila se i u jednom drugom ruskom gradu 2017. godine, kada je lokalno komunalno preduzeće naplaćivanje poreza na kišnicu obrazložilo apsolutnim pravom i neophodnom mjerom za spašavanje firme od bankrota.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…