U Republici Srpskoj će za doček pravoslavne Nove godine u ponedjeljak, 13. januara, tokom dana biti sunčano, a prema večeri sa povećanjem oblačnosti na sjeveru, dok će prvog dana Nove godine po julijanskom kalendaru biti sunčano i prohladno.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme, a najviša dnevna temeratura vazduha dostizaće 12 stepeni Celzijusovih.

Ujutro i prije podne biće hladnije uz slab mraz, sa malom oblačnošću i pojavu lokalne magle oko rijeka i po kotlinama.

Tokom dana sunčano, sa malom oblačnošću u predjelima gdje se magla bude duže zadržala, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, promjenjivog smjera.

Jutarnja temperatura od minus pet do nula, na planinama i visoravnima oko minus osam, na jugu Hercegovine oko tri stepena, dok će najviša biti od četiri do devet, na jugu do 12, na planinama od nula stepeni Celzijusovih.

 

Pretežno sunčano biće i u utorak, 14. januara, samo je ujutro moguća mala do umjerena oblačnost na sjeveru i centralnim predjelima. Najviša temperatura od pet do deset, na jugu do 13, na planinama od dva stepena Celzijusova.

 

Slično vrijeme biće i u srijedu, 15. januara, kada se može očekivati i koji stepen više nego prethodnih dana. Najviša dnevna temperatura od šest do 11, na jugu do 14, na planinama od tri stepena.

 

Suvo, bez padavina i pretežno sunčano očekuje se i u četvrtak, 16. januara. U predjelima gdje bude magle može se formirati niska oblačnost, pa će dnevna temperatura biti niža od prognozirane. Najviša dnevna temperatura od pet do 11, na jugu do 14, na planinama od četiri stepena Celzijusova.