All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 11 februar 2019 07:53

Ukoliko Amerika napadne Rusiju vratićemo je u kameno doba

Javni poziv admirala Džona Ričardsona, načelnika štaba američke Ratne mornarice, da SAD pređu u ofanzivu protiv Rusije iKine i da „udare prve“, izazvala je u Moskvi očekivane reakcije.

Sa osnovnom zajedničkom procjenom: Sjedinjene Države shvataju da gube geostratešku dominaciju a ne žele da se sa time pomire.

Ruski senator Oleg Morozov je povodom Ričardsonovih prijetnji rekao:

"Pozivi da se `udari prvi` su pozivi na rat. Dakle: nuklearni rat. A bez povoda sa strane Rusije, jer je sve što ona preduzima – u svjetlu dejstava SAD i NATO – minimalna samoodbrana“.

Član ekspertskog savjeta „Oficira Rusije“ Aleksandar Perendžijev prvo je ukazao: Amerikanci preko Ričardsona opozivaju svoje dosadašnje tvrdnje da je vojno jačanje Rusije „izmišljotina kremaljske propagande“.
 
On procjenjuje da američkog admirala najviše biru povećane mogućnosti ruske Ratne flote stečene povratkom Sevastopolja i kompletiranjem pomorske baze u sirijskom Tartusu. I naglašava:

"Amerikanci sada moraju da se privikavaju na prisustvo na svjetskim okeanima i morima sa nekim ko im je jednak, a to kod njih izaziva bijes, čak i psihozu“.

"Ako Ričardson zaista udari po Rusiji, mi ćemo im tako uzvratiti da ćemo Ameriku poslati u kameni vijek. Ako oni nešto realno lansiraju, potopićemo im cijelu ratnu mornaricu. Ko prijeti Rusiji trebalo bi da ima na umu da je ona raketno-nuklearna sila. Mi već imamo dugu ruku: krstareće rakete „Kalibar“ koje nuklearne glave nose ka ciljevima udaljenim 2.500 kilometara, a za koju godinu imaće domet do 4.500 kilometara. Loše je što Amerika na položaju koji drži Ričardson ima histeričnu osobu poput Dženifer Psaki, koja je bila portparol Stejt departmana.

Moskovski amerikanolog, dr Vladimir Vasiljev, smatra da je Ričardson primarno `gađao` Kinu:

"Krajem februara treba da se Donald Tramp sretne sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom, a američka špijunaža tvrdi da je denuklearizacija stala. U Vašingtonu shvataju da taj susret može ostati bez rezultata pa pojačavaju vojnu napetost koja je usmjerena prema Pekingu. Moguće je da Rusiju prosto priključuju, jer su Moskvu i Peking kao problem uparili u svim svojim dokumentima.

Vasiljev je uvjeren da Ričardson prijeti i zato što želi da Ratnoj mornarici SAD u budžetu za 2020-tu obezbjedi bolje finansiranje.
 

Thumbnail

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…