All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
sreda, 06 februar 2019 12:54

Sastanak Trampa i Kim Džong Una 27-28. februara

Američki predsjednik Donald Tramp je najavio da će svoj drugi sastanak sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom imati u Vijetnamu, 27-28. februara, i istovremeno je sam sebi odao priznanje za sprečavanje velikog rata na Korejskom poluostrvu.

U svom godišnjem govoru o stanju nacije u Kongresu, koji je trajao 82 minute, Tramp je rekao i da još mnogo toga treba uraditi kako bi se očuvao mir sa Sjevernom Korejom, ali da je zastoj u nuklearnom testiranju dokaz napretka, prenosi Rojters.

"Da nisam izabran za predsjednika Sjedinjenih Država, sada bismo, prema mom mišljenju, bili u velikom ratu sa Sjevernom Korejom", rekao je Tramp u svom obraćanju.

On je 2017. probudio bojazan od izbijanja rata kada je zaprijetio da će se Sjeverna Koreja suočiti sa "vatrom i bijesom kakve svijet još nije vidio" zbog prijetnje nuklearnim oružjem i raketama SAD.

Tramp se sa Kimom sastao 12. juna prošle godine u Singapuru.

Pred kompletnim Kongresom, američki predsjednik je takođe obećao da će na granici s Meksikom izgraditi zid koji je uzrok duboke stranačke podele.

Prema njegovim riječima, pokušaji "smiješnih stranačkih istraga" iz redova Demokratske stranke mogu naštetiti američkom napretku.

"U prošlosti, većina ljudi u ovoj sali glasala je za zid, ali pravi zid nikada nije izgrađen. Naložiću da se izgradi", rekao je Tramp u svom drugom govoru o stanju nacije.

Iako je ilegalnu imigraciju nazvao "hitnom nacionalnom krizom", Tramp nije proglasio vanredno stanje koje bi mu omogućilo da zaobiđe Kongres za finansiranje zida.

Umjesto toga, pozvao je republikance i demokrate da postignu kompromis oko pitanja imigracije do 15. februara.

Thumbnail

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…