All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
subota, 12 januar 2019 08:40

Tramp: Neću proglasiti vanredno stanje, za sada

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da neće, za sada, proglasiti vanredno stanje kako bi okončao djelimičnu blokadu vlade i osigurao sredstva za izgradnju zida na granici sa Meksikom, rekavši da blokadu treba da okonča Kongres.

"Za mene bi bilo lako rješenje da proglasim vanredno stanje, ali neću da uradim to tako brzo", rekao je Tramp", prenosi AP.

On je u četvrtak upozorio da će ukoliko Kongres ne odobri finansijska sredstva za izgradnju zida, “vjerovatno, skoro definitivno” proglasiti vanredno stanje kako bi zaobišao poslanike.

Tramp odbija da potpiše zakon za finansiranje i ponovo otvaranje vlade ukoliko on ne uključuje 5,7 milijardi dolara za postavljanje fizičke barijere duž granice SAD i Meksika.

Djelimična blokada rada vlade traje već 21 dan, zbog čega oko 800.000 federalnih službenika ne prima platu, a Kongres je danas donIo odluku da oni prime zarade retroaktivno, po okončanju blokade.

Thumbnail

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…