All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
petak, 12 oktobar 2018 06:09

Moskovska patrijaršija: Carigrad prešao crvenu liniju

Odluka Sinoda Carigradske patrijaršije predstavlja legalizaciju raskola, saopštio je  portparol patrijarha Moskovskog i cijele Rusije Kirila.
 
Patrijarh Kiril - Foto: RTRS
 

Sinod Carigradske patrijaršije je donio katastrofalnu odluku za sebe i za svjetsko pravoslavlje i prešao crvenu liniju, naveo je portparol ruskog patrijarha.

Komentarišući odluku Carigrada da skine anatemu s poglavara nekanonske crkve u Ukrajini, on je rekao da je "apsurdnost dejstava te vrste potpuno očigledna".

Prema njegovim riječima, Sinod Ruske pravoslavne crkve ocijeniće dejstva Carigradske patrijaršije 15. oktobra u Bjelorusiji.

Ukrajinska pravoslavna crkva smatra da je odluka Carigrada u vezi s ukrajinskom pravoslavnom crkvom duboko neprijateljski čin, saopštio je portparol UPC.

Prema njegovim riječima, UPC ne isključuje mogućnost anatemisanja Vartolomeja i odricanja od njega nakon dobijanja zvanične odluke Carigrada.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…