All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 01 oktobar 2018 07:19

Bitka za Arktik, Britanci šalju 800 vojnika da Rusi ne "zgrabe zemlju"

Velika Britanija poslaće 800 vojnika na Arktik kako bi spriječila Rusiju da "zgrabi zemlju", izjavio je danas britanski ministar odbrane Gevin Vilijamson.

 On je kazao da britanska vlada trenutno pravi "Strategiju odbrane Arktika" koja predviđa raspoređivanje stotine komandosa u Norveškoj naredne godine, zbog sve veće "ruske pretnje u našem zadnjem dvorištu", prenosi britanski "San".

Prema njegovim riječima, Rusija je ponovo otvorila stare baze iz perioda Sovjetskog saveza koje godinama nisu korišćene i pojačala je aktivnost podmornica, što znači, kako kaže, da Britanija mora da zaštiti svoje interese.

Vilijamson je rekao da su britanski ministri zabrinuti da će, "dok se topi led na Arktiku", ruski predsjednik Vladimir Putin pokušati da "zauzme zemlju i tamo intenzivira svoju aktivnost".

"Naši lovci 'Posejdon' pratiće ruske podmornice. Oni će nas štititi i pomagati našim NATO saveznicima. I nastavićemo da treniramo sa našim norveškim prijateljima, sa 800 kraljevskih marinaca. Moramo pokazati da smo spremni da se nosimo sa prijetnjama", rekao je Vilijamson.

U novembru, Britanija će rasporediti 3.000 vojnika u Norveškoj kao dio NATO vježbi.

On je dodao da će 2.000 mladih biti trenirano za borbu protiv hakerskih napada kao dio projekta sa nacionalnim centrom za sajber sigurnost.

Bitka za Arktik, Britanci Å¡alju 800 vojnika da Rusi ne "zgrabe zemlju"

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…