All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
petak, 28 septembar 2018 12:42

Četveropartitni sastanak o Siriji u Istanbulu

Turska, Rusija, Francuska i Njemačka održaće sastanak u Istanbulu o Siriji, rekao je turski predsjednik Tajip Erdogan po povratku iz Njujorka, gdje je učestvovao u 73. zasjedanju Generalne skupštine UN.
 
Istanbul (Turska) - Foto: Screenshot/YouTube
Istanbul (Turska)Foto: Screenshot/YouTube

"Imaćemo sastanak u Istanbulu, uz učešće Turske, Rusije, Njemačke i Francuske. Preliminarni razgovori već su počeli, još samo da ugovorimo datum", rekao je Erdogan, prenijela je televizijska stanica "Haberturk".

On je rekao da je "temeljno razmotrio pitanje Sirije sa šefom ruske diplomatije Sergej Lavrovim" na marginama Generalne skupštine UN.

Na pitanje o mogućnostima za rješenje situacije u provinciji Idlib na osnovu sporazuma Turske i Rusije, Erdogan je rekao da se situacija razvija u skladu sa tim sporazumima.

"Između 50.000 i 60.000 ljudi vratilo se svojim kućama u provinciji Idlib, i to je veoma dobra stvar. Nadam se da će tako i ostati. Ako se naši zajednički napori sa Rusijom pokažu uspješnim, onda ćemo moći da krenemo sa procesom obnove u Siriji", rekao je on.

Govoreći o ofanzivi u Idlibu, koju Ankara smatra neprihvatljivom, Erdogan je rekao da je ruski predsjednik Vladimir Putin iznio neka uvjeravanja u tom smislu, prenio je TASS.

On je izjavio da za sada nema planova za ofanzivu i da je posebno naglasio važnost povlačenja teškog naoružanja koje pripada radikalnim grupama iz Idliba.

"Najveći teret je na turskim obavještajnim agencijama, ali rad se odvija u dobrom smjeru", rekao je on.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…