All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
četvrtak, 27 septembar 2018 19:09

Makron bi podržao povratak Britanije u Uniju

Predsjednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da bi podržao povratak Velike Britanije u EU, kao i novi referendum, ali je naglasio da nije na njemu da donese takvu odluku.
 
Emanuel Makron (foto:POOL) -
 

On je tokom obraćanja na Blumberg globalnom poslovnom forumu u Hotelu Plaza u Njujorku rekao da "Bregzit" puno košta i da je komplikovaniji nego što su to prvobitno mislili zagovarači napuštanja EU.

"Nije na meni da odlučim o takvom potezu i poštujem pravo izbora glasača u Britaniji. Zbog toga ne želim da se uključujem u debatu o drugom referendumu. Poštujem izbor, ali žalim zbog ostatka Evrope i zbog posebnih odnosa Francuske i Velike Britanije", istakao je Makron.

U Hotelu Plaza ranije danas se poslovnim liderima obratila premijer Velike Britanije Tereza Mej, koja je pokušala da poveća povjerenje u Britaniju u budućnosti, čiji je finansijski sektor, kao i privreda uopšte, izložen nesigurnom okruženju u vezi sa budućnošću Velike Britanije nakon "Bregzita", javio je "Sputnjik".

Evropski lideri, uključujući Makrona, prošle sedmice su odbili prijedlog Mejove o odnosima Velike Britanije i EU u budućnosti, koji je izazvao podjele u okviru njene Vlade.

Glavni pregovarač EU za "Bregzit" Mišel Barnije napisao je ranije na "Tviteru" da bi buduće partnerstvo Londona i Brisela trebalo da sadrži blisku ekonomsku vezu.

Velika Britanija trebalo bi da napusti EU 29. marta 2019. godine, a očekuje se da do tada London postigne sporazum sa Briselom koji bi obezbijedio neometanu trgovinu, što zagovara britanski premijer.

Ukoliko dvije strane ne postignu dogovor, Velika Britanija bi mogla da napusti EU bez ičega, čega se najviše plaše u Vestminsteru i upravi grada Londona.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…