All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
četvrtak, 24 maj 2018 18:13

Liberman: Planirano 2.500 novih domova za doseljenike

Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman rekao je da nas da će sljedeće sedmice zatražiti odobrenje za gradnju oko 2.500 novih domova u jevrejskim naseljima na Zapadnoj obali.
 
Avigdor Liberman (foto: www.timesofisrael.com) -
Avigdor Liberman (foto: www.timesofisrael.com)

Liberman je napisao na "Tviteru" da će od odbora za regionalno planiranje biti zatraženo da odobri gradnju 1.400 novih objekata.

Naselja su jedno od najosjetljivijih pitanja koja otežavaju ponovno pokretanje izraelsko-palestinskih mirovnih razgovora, koji su zamrznuti od 2014. godine.

Palestinci žele Zapadnu obalu za svoju buduću državu, zajedno sa istočnim Јerusalimom i Pojasom Gaze. Mnoge zemlje smatraju da su naselja koja je Izrael izgradio na teritoriji koju je zauzeo u ratu 1967. godine nelegalna.

Izrael osporava da su naselja nelegalna i ponavlja da granice buduće države treba da budu određene u pregovorima sa Palestincima.

Oko 500.000 Izraelaca živi na Zapadnoj obali i u istočnom Јerusalimu, oblastima koja su dom za više od 2,6 miliona Palestinaca.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…