All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
petak, 18 maj 2018 18:50

Medvedev i Putin imenovali novu Vladu

Ruski predsjednik Vladimir Putin je na sastanku sa premijerom Dmitrijem Medvedevom odobrio predloženi spisak novog sastava Vlade Rusije, prenose mediji.
 
Medvedev i Putin (Foto:media.npr.org) -
Medvedev i Putin (Foto:media.npr.org)

Ministar inostranih poslova Rusije ostaće Sergej Lavrov, dok će Sergej Šojgu i dalje predvoditi vojni resor.

Prvi zamjenik premijera biće Anton Siluanov, koji će ujedno predvoditi i Ministarstvo finansija, što predstavlja novinu budući da će u novom sastavu Vlade od sada biti i funkcija prvog vicepremijera.

Međutim, bitna izmejna je da bivši vicepremijer zadužen za odbrambenu industriju Dmitrij Rogozin više nije u sastavu Vlade, već je na njegovo mjesto postavljen bivši zamjenik ministra odbrane Јurij Borisov.

Ostali vicepremijeri biće Tatjana Aleksejevna, Јutij Trutnjev, Olga Golodec, Vitalij Mutko, Dmitrij Kozak, Aleksej Gordejev, Maksim Akimov i Konstantin Čujčenko, što znači da će u novom sastavu Vlade biti ukupno devet vicepremijera, što je za jedan manje nego u prošlom sazivu.

Osim toga, na čelu Ministarstva za vanredne situacije biće Јevgenije Ziničev umjesto Vladimira Pučkova, dok će Ministarstvo poljoprivrede predvoditi Dmitrij Patrušev umjesto Aleksandra Tkačova.

Svoje funkcije zadržali su Aleksandar Novak na čelu Ministarstva energetike, Maksim Topilin koji će i dalje predvoditi Ministarstvo rada, Maksim Oreškin na mjestu ministra za ekonomski razvoj, Pavel Kolobkov će ostati u Ministarstvu sporta i ministar obrazovanja ostaje Mihail Kotjukov.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…