All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
utorak, 08 maj 2018 19:25

Šta će Rusi sutra prikazati na vojnoj paradi?!

Robotizovani tenk "uran 9", nove hipersonične rakete "kinžal", dronovi "korsar" i "katran", borbeni avion pete generacije "suhoj 57" – samo su neki od oružanih sistema koji će Rusija prikazati na sutrašnjoj vojnoj paradi povodom Dana pobjede.
 
"Mig 31" nosi hipersoničnu raketu "kinžal" - Foto: RTS
"Mig 31" nosi hipersoničnu raketu "kinžal"Foto: RTS

Rusija će na sutrašnjoj vojnoj paradi prikazati novi robotizovani tenk "uran 9" i nove oružane sisteme testirane na bojnom polju u Siriji.

Višenamenski robotizovani borbeni kompleks "uran 9" naoružan je protivtenkovskim raketama, topovima i mitraljezom.

Bi-Bi-Si prenosi da "uran 9" može sam da locira mete, ali da odluku o paljbi donosi komandir vozila, koji sedi u blindiranom kamionu ne dalje od tri kilometra od "urana 9".

Biće predstavljen i "robotizovani diverzant", vozilo "uran 6" koje se koristi za čišćenje mina. "Uran 6" dokazao se u Palmiri, Alepu i Deir Ezoru u Siriji.

Ruski sajt Gazeta navodi da je "uran 6" korišćen za uništenje mina na bezbjednoj distanci, što je ruskim snagama omogućilo upad u područja pod kontrolom pobunjenika u Siriji.

Ovo vozilo takođe se vozi daljinski, a domet mu je do jednog kilometra.

Prvi put na paradi biće prikazan terenski pješadijski bagi, namenjen za sve terene. Vozilo AM-1 ima dva sjedišta za ruske vojnike, a dizajnirano je za pješadiju ili specijalne jedinice za primenu tokom operacija na nepristupačnim terenima, navodi Bi-Bi-Si.

Navodi se da će biti prikazan i novi dron "korsar“, koji se može koristiti za raketne napade, izviđanje i prenos zaliha.

"Korsar" ima domet veći od 160 kilometara, autonomiju leta od 10 sati, a može letjeti na visinama do šest kilometara.

Kako je rekao zamenik ruskog ministra odbrane Јuri Borisov, ruske oružane snage poseduju puno dronova, ali će na paradi biti prikazani samo "korsar" i "katran".

Ukoliko vrijeme u Moskvi bude povoljno, očekuje se i prelet lovačkih aviona, bombardera i helikoptera.

Avioni "mig 31" će preletjeti Moskvu noseći nove hipersonične protivbrodske rakete "kinžal", koje mogu uništiti i nosače aviona.

Očekuje se da će biti viđeni i stelt lovački avion pete generacije, ponos ruskog ratnog vazduhoplovstva, "suhoj 57" (poznat i kao T-50), navodi Bi-Bi-Si, dodajući da se i ovaj avion dokazao na ratištu u Siriji.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…