All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
sreda, 21 mart 2018 21:35

Lavrov umoran, odlazi sa funkcije?

 Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov će otići sa te funkcije zbog "zamora", tvrde izvori privatne ruske TV mreže RTVi sa sjedištem u Njujorku.

Kanal na ruskom jeziku koji se emituje širom svijeta, ali ne i u Rusiji, objavio je na svom sajtu da ruski diplomata već duže vrijeme planira povlačenje, ali da je ostao na funkciji "zbog predsjedničke kampanje Vladimira Putina".

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je te navode kao "spekulacije", rekavši da samo želi da iskoristi priliku čestita 68. rođendan Lavrovu, dok je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, kako tvrdi RTVi, rekla da "ne zna da li će Lavrov ostati na toj poziciji i u novoj vladi".

Mreža RTVi se poziva na "više izvora" i navodi da "nije tajna da Lavrov već duže vrijeme želi da napusti poziciju na kojoj je od 2004. godine".

Postoji više opcija za njegovu zamjenu, a navodno diplomata britkog jezika neće ići u penziju, već bi preuzeo neku manje aktivnu, ali važnu funkciju - vjerovatno u ruskom savjetu bezbjednosti.

  Lavrov umoran, odlazi sa funkcije?

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…