All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 19 mart 2018 10:56

Njemački udar na Šengen?

Njemački ministar unutrašnjih poslova, Horst Zehofer, želi da kontrole na njemačkoj granici ostanu na neodređeno vrijeme i budu proširene na sve prelaze, čime bi ta zemlja praktično izašla iz šengenske zone.
 
Horst Zehofer (foto: © AFP 2016/ JOHN MACDOUGALL) -
Horst Zehofer (foto: © AFP 2016/ JOHN MACDOUGALL)

Zehofer traži i sistematičnije protjerivanje lica kojima je odbijen zahtjev za azil, navod list "Velt am zontag". On smatra da granične kontrole moraju biti na snazi dok Unija efikasnije ne zaštiti granice što se, kako ističe, u dogledno vrijeme neće desiti.

Zehofer je tražio pojačanje osoblja u sudovima koji odlučuju o zahtjevu za azil, te obećava pomoć saveznim državama u procesu protjerivanja lica za koja ne postoji pravni osnov za boravak u Njemačkoj.

Novi ministar unutrašnjih poslova i donedavni premijer Bavarske zauzima se i za promjenu odnosa prema istočnim članicama EU koje odbijaju primanje migranata.

Trenutno je šengenski sistem na njemački zahtjev ukinut na njemačko-austrijskoj granici, te na zahtjev Kopenhagena na njemačko-danskoj granici.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…