All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
nedelja, 25 februar 2018 16:14

Putin, Makron i Merkelova: Primirje u Siriji ne važi za operacije protiv terorista

 Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom i njemačkim kancelarom Angelom Merkel o situaciji u istočnoj Guti, predgrađu Damaska.

U saopštenju pres-službe Kremlja navodi se da su troje lidera razgovarali o situaciji u istočnoj Guti i problemima u vezi sa isporukom humanitarne pomoći ovom i drugim regionima. 

"Posebna pažnja je usmjerena na činjenicu da se prekid vojnih aktivnosti ne odnosi na operacije protiv terorističkih grupa", navodi se u saopštenju. 

Isti izvor navodi da su svi učesnici razgovora pohvalili rezultate "zajedničkog konstruktivnog rada", koji je omogućio usvajanje rezolucije Savjeta bezbjednosti UN 2401. Lideri su, takođe, istakli "značaj nastavka zajedničkih napora radi ubrzane i pune implementacije odredaba rezolucije", navodi se u saopštenju, prenio je "Sputnjik". 

Putin je obavijestio Merkelovu i Makrona o koracima koje je Rusija preduzela u Siriji s ciljem evakuacije civila, isporuke humanitarne pomoći i pružanja ljekarske pomoći ranjenima i bolesnima.

"Postignut je sporazum o jačanju razmjene informacija o situaciji u Siriji putem različitih kanala", navodi se u saopštenju iz Kremlja. 

Putin, Makron i Merkelova: Primirje u Siriji ne važi za operacije protiv terorista

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…