All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
četvrtak, 08 februar 2018 09:24

U napadu avijacije SAD poginulo oko 100 sirijskih vojnika

Oko 100 pripadnika sirijske vojske poginulo je prilikom napada avijacije američke koalicije za borbu protiv terorista, javila je televizija ABC, pozivajucći se na neimenovani izvor.
 
Američki avioni (foto: The Canadian Press - AP) -
Američki avioni (foto: The Canadian Press - AP)

Američka koalicija je saopštila da su noćas provladine snage izvele napad, koji "nije bio isprovociran", na štab "Sirijskih demokratskih snaga" (SDF).

U saopštenju se navodi da je zatim koalicija, kako bi "odbila agresiju na partnere koji su učestvovali u borbi protiv terostičke organizacije Islamska država, izvela kontra-napad. Tom prilikom najmanje 100 sirijskih vojnika je ubijeno.

Kako je saopštio televiziji neimenovani američki činovnik, vazdušni udari i artiljerijska podrška su imali za cilj da odbiju napad. Po njegovim riječima, napad na sjedište SDF istočno od Eufrata je bio dobro koordinisan, u njemu je učestvovala artiljerija, kao i tenkovi T-54 i T-72.

Činovnik je rekao i da je koalicija koristila posebnu telefonsku liniju za veze sa ruskom vojskom kako bi ih obavijestila o odbrambenom vazdušnom napadu u tom području.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…