All for Joomla All for Webmasters

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...

Jutarnji program

U toku jutarnjeg programa RNG emitujemo različite informativne sadržaje, poput ...

Gramofon

Gramofon – Emisija stare narodne i izvorne muzike. U emisiji Gramofon slušamo ...

Vrtuljak

Vrtuljak je emisija za najmlađe slušaoce. U ovoj emisiji slušamo dječije ...

Vremenska prognoza

Cloudy

-1°C

Novi Grad

Cloudy

Humidity: 76%

Wind: 11.27 km/h

  • 22 Jan 2018

    Cloudy -1°C -5°C

  • 23 Jan 2018

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

Partner Viber stickers

utorak, 09 januar 2018 08:41

Orban: Ne želimo migrante jer je to "invazija muslimana"

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da mađarski narod ne želi migrante i da vlada ne može da odbaci volju naroda u pogledu tako značajnog pitanja, istakavši da one koji pokušavaju da uđu u EU ne vidi kao muslimanske izbjeglice, već kao "muslimansku invazivnu silu".
 
Viktor Orban  (Foto: nspm.rs) -
Viktor Orban (Foto: nspm.rs)

"Kada su oni koji su 2015. stigli na granice Mađarske ušli u zemlju ilegalno, to nije bio talas izbjeglica, već – invazija. Nikada nisam razumio kako je Njemačka, primjer discipline i vladavine prava za sve nas, mogla da slavi masovni ilegalni ulazak, anarhiju i haos kao nešto dobro", rekao je Orban nemačkom listu Bild cajtung.

U danas objavljenom intervjuu Orban je istakao da je u političkom smislu pitanje migracije problem Evropske unije, a u sociološkom je to, kaže, njemački problem.

"Svi migranti žele u Njemačku jer žele Njemački život", istakao je mađarski premijer, prenosi MTI.

Konstatujući da je Njemačka uvek dočekivala migrante dok Mađarska nije, Orban kaže da Mađarska svoj udio pruža tako što štiti granicu Šengen zone EU.

Prema njegovim riječima, u EU hrle ne muslimanske izbjeglice već ekonomski migranti u potrazi za boljim životom, prelazeći četiri sigurne zemlje "koje nisu bogate koliko Njemačka, ali su bezbjedne, i u kojima nisu morali da spasavaju živu glavu".

Naglasivši da mađarski narod ne želi migrante, Orban je rekao da je "to pitanje suvereniteta i kulturnog identiteta i da se mora sačuvati pravo na odlučivanje ko će živjeti na tlu Mađarske".

Takođe je naveo da će veliki broj muslimanskih imigranata dovesti do paralelnih društava i da je "multikulturalizam iluzija, jer se muslimansko i hrišćansko društvo nikada neće povezati".

"Mi (Mađari) to ne želimo. I ne želimo da nas iko na to prisiljava", zaključio je Orban.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…