All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 09 oktobar 2017 06:38

Merkelova "promjenila ploču" u vezi sa migrantima

Angela Merkel i njena konzervativna Demohrišćanska unija prihvatili su kompromis sa svojim bavarskim saveznicima iz CSU i prema tom dogovoru broj migranata u Njemačkoj biće ograničen.
 
Angela Merkel - Foto: REUTERS
Angela MerkelFoto: REUTERS

Za ekonomsku migraciju CDU i CSU su se dogovorile da rade na sistemu bliskom kvotama, kao u slučajevima Kanade i Australije, gdje je broj migranata kojima je odobren ulazak u ove zemlje definisan prema potrebama za radnom snagom.

Centralna tačka kompromnisa je da je kancelarka i njena Demohrišćanska unija prvi put prihvataju neku vrstu gornje granice za broj tražilaca azila koje će Njemačka prihvatati. Po okvirnom sporazumu postignutom u Berlinu, dvije partije namjeravaju da broj dolazaka tražilaca azila ograniče na 200.000 godišnje.

U slučaju humanitarne krize, kao u Siriji, vlada ostavlja mogućnost da primi i više ljudi u nekom evropskom okviru, međutim kancelarka će za to morati da traži odobrenje Bundestaga. Kompromis se odnosi samo na tražioce azila, a ne i na ekonomske migrante.

Ovaj načelni dogovor dvije sestrinske grupacije treba da okonča dvogodišnji sukob i omogući formiranje, uz druge manje stranke, nove vlade Njemačke.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…