All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
petak, 08 septembar 2017 00:00

Florida: Naređena evakuacija pola miliona ljudi, oluja stigla do Bahama

Nacionalni centar za uragane u Majamiju izdao je upozorenje za južnu Floridu i arhipelag obližnjih ostrvaca zbog nadolaska uragana Irma. Uragan prelazi preko Bahama.
 
Stanovništvo Floride se sprema za dolazak uragana "Irma" (Foto: Gregg Newton / Reuters) -
Stanovništvo Floride se sprema za dolazak uragana "Irma" (Foto: Gregg Newton / Reuters)

Prema najnovijim projekcijama kretanja Majami bi se mogao naći na direktnom udaru uragana Irma, najsnažnijieg ikada zabilježenog u istoriji, objavio je američki Nacionalni centar za uragane.

"Sve je izvjesnije da će Irma, sa udarima vjetra od 295 kilometara na sat, do američkog kopna stići na područje južne Floride kao izuzetno opasan uragan sa olujnim vremenom opasnim po život i pogodiće veći dio države", objavili su iz ovog Centra.

Meteorolozi su sinoć izdali upozorenje za veliki dio Floride, uključujući šire područje Majamija i jezero Okičobi. Guverner Floride Rik Skot je naredio zatvaranje škola i univerziteta, kao i državnih službi, u cijeloj državi do ponedjeljka. On je naveo da se stanovnici Floride suočavaju sa "olujom opasnom po život" i da "svaka porodica mora biti spremna na evakuaciju". Prema ranijim najavama, danas bi trebalo da počne obavezna evakuacija oko pola miliona ljudi.

Vjeruje se da će Irma, praćena vjetrovima od 270 kilometara na sat, biti razornija od simbola uništenja na Floridi i do tada "najskupljeg" uragana u američkoj istoriji, uragana Endru iz 1992, koji je uzrokovao smrt 65 ljudi i načinio štetu od, u to vrijeme, 26,5 milijardi dolara.

U Džordžiji je guverner Nejtan Dil naredio evakuaciju šest priobalnih okruga, što obuhvata oko 540.000 ljudi. Džordžija nije bila na meti jačeg uragana više od jednog vijeka.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…