All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
četvrtak, 27 jul 2017 00:00

Požari u Portugalu i Francuskoj ne jenjavaju

Portugalski zvaničnici saopštili su danas da snažan vjetar raspiruje šumske požare i da u narednim danima ne očekuju pad visoke temperature, što bi olakšalo lokalizovanje žarišta.
 
Požar u Portugalu  (Foto:FaH) -
Požar u Portugalu (Foto:FaH)

Skoro 2.000 vatrogasaca i danas učestvuje u gašenju šest velikih požara širom zemlje. Situacija je i dalje najteža u centralnim regionima, naročito u okolini Serte, oko 200 kilometara sjeveroistočno od Lisabona. U ovoj oblasti vatra bukti već pet dana. U gašenju vatre učestvuju četiri specijalna aviona iz Španije, kao i jedan iz Maroka. Zvaničnici navode da je 37 ljudi zadobilo lakše povrede u prethodnim danima.

Vlasti Francuske saopštile su da će uskoro dovesti pod kontrolu jedan od najvećih šumskih požara u ovoj zemlji, u regionu Var, gdje je evakuisano 12.000 ljudi. Vlasti u susjednom regionu Artiž očekuju da će se vatra tokom dana rasplamsati jer će se vjetar, prema prognozi, ponovo pojačati.

U gašenju vatre na jugu Francuske i na Korzici učestvuje 3.000 vatrogasaca, a vatra je do sada opustošila površinu od 7.000 hektara. Do sada nije bilo žrtava.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…