All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
četvrtak, 27 jul 2017 00:00

Rusija uvodi drakonske sankcije Americi!?

Rusija će protjerati 35 američkih diplomata, maksimalno ograničiti broj radnika diplomatske misije SAD i, moguće, zaplijeniti određenu američku imovinu u zemlji, ako predsjednik SAD Donald Tramp potpiše paket sankcija protiv Rusije.
 
Vladimir Putin i Donald Tramp - Foto: RTRS

Pozivajući se na izvore u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova, ruski mediji pišu da bi Moskva mogla da zaplijeni kompleks vikendica Ambasade SAD u moskovskom Srebrnom boru, kao i američka skladišta.

Osim toga, upozoravaju mediji, SAD su zavisne od isporuka ruskog obogaćenog uranijuma za atomske centrale, ali i titanijuma kojeg najviše uvozi SAD zbog više od trećine potreba avio-kompanija "Boing".

Najveću štetu od ruskih kontrasankcija mogle bi imati američke kompanije koje posluju u Rusiji - na tržištu hrane i u IT sektoru. Razmatra se mogućnost i nesimetričnog odgovora. Tako, Moskva može da odbije saradnju sa Vašingtonom po važnim pitanjima za SAD, kao što je jačanje mjera pritiska na Sjevernu Koreju.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…