All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
utorak, 18 jul 2017 00:00

Zemljotres snage 7,8 stepeni kod kamčatke, nema štete u naseljima

Zemljotres snage 7,8 stepeni Rihterove skale pogodio je danas oblast u blizini ruskog poluostrva Kamčatke, zbog čega je objavljeno upozorenje na cunami, ali je opasnost prošla, saopštili su Američki geološki institut i Pacifički centar za upozoravanje na cunami.
 
Zemljotres (foto:  Thinkstock) -
Zemljotres (foto: Thinkstock)

Zemljotres se dogodio u 11.34 časova po lokalnom vremenu na oko 200 kilometara od grada Nikolskoje, na Beringovom ostrvu. Epicentar je bio zapadno od Atua, najzapadnijeg i najvećeg ostrva u ovoj oblasti.

Potres je bio veoma plitak, samo 10 kilometara ispod morskog dna, što je pojačalo njegov efekat, ali je bio udaljen od kopna i za sada nema izvještaja o žrtvama ili šteti.

Odjeljenje ruskog Ministarstva za vanredne situacije na Kamčatki upozorilo je da bi talasi visine do pola metra mogli da stignu do Nikolskoja.

Američki Pacifički centar za upozoravanje na cunami objavio je da su "opasni talasi mogući na obali do 300 kilometara od epicentra zemljotresa".

Kasnije je objavljeno da svi podaci ukazuju na to da je opasnost prošla. Potres ove magnitude obično izaziva veliko razaranje na kopnu.

Poslije glavnog potresa uslijedili su brojni naknadni udari, uključujući nekoliko zemljotresa snage iznad pet stepeni.

Veliki zemoljtres koji se dogodio danas u Beringovom moru nije nanio štetu u naseljima u ruskom regionu Kamčatke, saopšteno je iz ruskog Ministarstva za vanredne sitaucije.

"Timovi za hitne intervencije okončali su pregled zgrada i konstrukcija u naseljima u regionu Kamčatke, gdje se osjetio zemljotres 18. jula ", navodi se u saopštenju.

U tekstu se napominje da "nema izvještaja o žrtvama ili uništavanju", prenio je TASS.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…