All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 10 jul 2017 00:00

U Istambulu počeo Svjetski naftni kongres

U Istanbulu je sinoć svečano otvoren 22. Svjetski naftni kongres pod nazivom "Mostovi energetike u budućnosti", koji je okupio brojne svjetske zvaničnike i predstavnike najvećih svjetskih naftnih kompanija.
 
22. Svjetski naftni kongres (ilustracija) - Foto: nezavisne novine
22. Svjetski naftni kongres (ilustracija)Foto: nezavisne novine

Ovogodišnjem Svjetskom naftnom kongresu, koji se održava u Kongresnom centru Istanbul, prisustvuju mnogobrojni ugledni zvaničnici iz Turske i zemalja svijeta i predstavnici najvećih svjetskih naftnih kompanija. Među učesnicima je i američki državni sekretar Rex Tilerson, kome je dodijeljeno najviše priznanje Svjetskog naftnog vijeća.

U okviru Kongresa  planirani su okrugli stolovi, radne grupe, forumi i paneli na kojima će se raspravljati o konvencionalnim i nekonvencionalnim izvorima energije kao i o globalnim politikama o mogućnostima energetske efikasnosti, kvalitetnije infrastrukture i investicija u naftnom sektoru. Tokom Kongresa, prisutnima će se obratiti brojni lideri kompanija u sektoru nafte i gasa, uključujući i čelnike OPEK-a, Rojal Duč Šela, Ekson Mobila i Saudi Aramkoa.

Svjetski naftni kongres se smatra najvećim događajem u oblasti naftne i plinske industrije u svijetu. Svjetski naftni kongres u Istanbulu će trajati od 9. do 13. jula.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…