All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
petak, 07 jul 2017 00:00

Rusija blokirala nove sankcije Sjevernoj Koreji

Rusija je noćas u UN - u blokirala američki prijedlog deklaracije kojim se poziva na "značajne mjere" protiv Sjeverne Koreje. Moskva smatra da u svojoj posljednjoj raketnoj probi Pjongjang nije koristio interkontinentalnu raketu, već raketu srednjeg dometa.
 
Lansiranje sjevernokorejske rakete - Foto: REUTERS
Lansiranje sjevernokorejske raketeFoto: REUTERS

U tekstu koji su predložile SAD podsjeća se da se Savjet bezbjednosti ranije saglasio da se "preduzmu nove značajne mjere" protiv Sjeverne Koreje u slučaju nove probe nuklearne ili balističke rakete, i da će u tom slučaju UN početi odmah da rade na tim mjerama. Tekst oštro osuđuje raketnu probu i priprema teren za nacrt rezolucije kojom bi se uvele još oštrije sankcije Sjevernoj Koreji.

Ruski predstavnici u UN su naveli da nisu blokirali deklaraciju, već da su samo sugerisali Amerikancima da unesu "odgovarajuće izmjene". Pošto je Vašington odbio da iz teksta izbaci pominjanje interkontinentalne rakete, pregovori o tom tekstu su završeni. Američka ambasadorka pri UN, Niki Hejli, rekla je da će narednih dana predstaviti prijedlog za nove sankcije i ocijenila da najnovija sjevernokorejska proba predstavlja jasnu vojnu eskalaciju. Upozorila je da su SAD spremne da upotrebe vojnu silu, ali da ne bi voljele da idu u tom pravcu.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…