All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
sreda, 29 mart 2017 00:00

Zemlje "Višegradske grupe" odbile da učestvuju u raspodjeli migranata

Lideri zemalja Centralne Evrope nisu prihvatili politiku Evropske unije prema kojoj bi sve članice morale da prime migrante, saopšteno je iz "Višegradske grupe".

Evropski zvaničnici su se usprotivili prijedlogu da finansiranje ovih zemalja iz fondova EU zavisi od toga koliko učestvuju u procesu primanja migranata.

Tema sastanka takozvane "Višegradske grupe" u Varšavi, kojem je prisustvovala ministar Poljske Beata Šidlo, zajedno sa svojim kolegama iz Mađarske, Slovačke i Češke, bila je migraciona politika i plan raspodjele 160.000 migranata između zemalja članica EU, sastavljen 2015. godine da bi se smanjio pritisak na Grčku i Italiju, prenosi AP.

Članice EU su nedavno upozorene da bi mogle da se suoče sa finansijskim posljedicama, ukoliko ne budu učestvovale u sprovođenju plana.

Lideri zemalja Centralne Evrope su jednoglasno odbili plan raspodjele migranata i poručili da neće popustiti pod finansijskim pritiskom EU, koji oni nazivaju pokušajem ucjene. 

Zemlje "Višegradske grupe" odbile da učestvuju u raspodjeli migranata

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…