All for Joomla All for Webmasters

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...

Jutarnji program

U toku jutarnjeg programa RNG emitujemo različite informativne sadržaje, poput ...

Gramofon

Gramofon – Emisija stare narodne i izvorne muzike. U emisiji Gramofon slušamo ...

Vrtuljak

Vrtuljak je emisija za najmlađe slušaoce. U ovoj emisiji slušamo dječije ...

Vremenska prognoza

Mostly Cloudy

-3°C

Novi Grad

Mostly Cloudy

Humidity: 66%

Wind: 17.70 km/h

  • 23 Jan 2018

    Cloudy -2°C -6°C

  • 24 Jan 2018

    Cloudy 2°C -2°C

Partner Viber stickers

sreda, 15 februar 2017 00:00

Medijska satanizacija ruši zvaničnu Trampovu politiku

Ostavka savjetnika za nacionalnu bezbjednost Majkla Flina, optuženog da je preblizak sa Moskvom, predstavlja posljednji udarac američkih krugova koji ne žele nikakvo poboljšanje odnosa sa Rusijom, već mjesecima vrše snažan medijski pritisak na predsjednika SAD Donalda Trampa.
 
Donald Tramp - Foto: Screenshot/YouTube
Donald TrampFoto: Screenshot/YouTube

Iako je Flin u više navrata jasno rekao da prije imenovanja nije sa Rusima raspravljao o sankcijama, svakodnevni pritisci i razne informacije doveli su do njegovog odlaska.

Pritisak na Flina, najviše medijski, uvijek na osnovu navodnih izjava pojedinih "neimenovanih američkih funkcionera", nastavljen je nedokazanim tvrdnjama o transkriptima razgovora koji navodno pokazuju da je tema sankcija pomenuta za vrijeme njegovog razgovora sa ambasadorom Sergejem Kisljevim.

Kao nasljednika, isti krugovi koji su radili na smjeni Flina navode bivšeg šefa CIA Dejvida Petreusa, koji ima veoma oštre stavove prema Rusiji.

Cijela Trampova administracija izložena je velikim i neprekidnim pritiscima i optužbama da sarađuje tajno sa Rusima, pa je i sam Tramp iznio očekivanje da Rusija vrati Krim Ukrajini, što je Moskva odmah u potpunosti odbacila kao bilo kakvu mogućnost.

Analitički portali ocjenjuju da je Tramp suočen sa do sada nezabilježenom sinhronizovanom medijskom i političkom akcijom da promijeni svoj stav prema Rusiji, NATO-u, EU, kao i sve svoje proklamovane spoljnopolitičke namjere.

Neki analitičari navode da će nakon spoljne politike uslijediti i direktan napad na samog Trampa u pokušaju da se on politički sasvim destabilizuje.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…