All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 11 februar 2019 09:44

Sarajevskim policajcima u ispomoć stiže 130 kolega

U Kanton Sarajevo danas dolazi 130 policajaca iz drugih kantona kao ispomoć u potrazi za odbjeglim višestrukim ubicom Edinom Gačićem (42).

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica poručio je da će učiniti sve da ubica bude pronađen, a kako bi se bezbjednost pojačala danas stiže dodatnih 130 policajaca, prenose federalni mediji. 

Komesar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović rekao je da se provjeravaju sve dojave građana u vezi sa Gačićem, zbog sumnje da je u subotu veče ubio i pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića na lokalitetu Suhodol u blizini Tarčina, te da je već zaprimljeno nekoliko stotina poziva zabrinutih građana. 

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo raspisala je i operativnu potragu za Gačićem, u kojoj se navodi da je naoružan i opasan. 

Gačić je prošle sedmice na području opštine Konjic ubio Sauda Sultanića, nakon čega se dao u bjekstvo. 

Edin Gačić bio je pripadnik zloglasnog odreda "El mudžahedin", a prije ovog počinio je još dva ubistva. On je 1998. godine ubio saborca Ismeta Gunića, a 2002. godine život je oduzeo svojoj majci. 

Thumbnail

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…