All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
nedelja, 10 februar 2019 10:27

Tužilaštvo otvorilo istragu protiv Edina Gačića zbog ubistva policajca

Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Edina Gačića jer postoji osnov sumnje da je počinio teško ubistvo, potvrdila je portparol Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić.

Edin Gačić i dalje je najtraženija osoba u našoj zemlji, a potraga za njim proširena je na cijelu BiH.

Prema riječima policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo brojne ekipe su cijele noći pretraživale teren oko mjesta ubistva, ali i puno šire s namjerom da dođu do dokaza, informacija i konačno osobe uputila smrtnonosne hice iz vatrenog oružja prema njihovom kolegi. 

Nažalost, noć nije ponudila uspjeh, potraga se nastavlja bez prekida, uviđaj ni u jutarnjim satima u nedjelju nije bio završen.

Područje Suhodola kod Tarčina osigurava veliki broj policijskih ekipa nakon što je sinoć pronađeno tijelo policajca Begića. Njega je pronašao njegov kolega iza 18 sati kada je došao da preuzme smjenu.

On se tereti za ubistvo Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica koje je izvršeno u ponedjeljak te za ubistvo policajca Mahira Begića sinoć u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Edin Gačić već je odrobijao kaznu za dva ubistva. Po završetku rata u BiH, ubio je saborca ozloglašenog pokreta El mudžahedin, za šta je osuđen na osam godina zatvora. Već 2002. godine, nakon odležane dvije trećine kazne, tokom  slobodnog vikenda ubio je i vlastitu majku. Kantonalni sud 2003. godine osudio ga je na 20 godina zatvora, u objedinjenoj presudi za oba ubistva.

Thumbnail

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…