All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
sreda, 06 februar 2019 21:03

Prekinuli smo komunikaciju sa UNMIK-om

Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je Priština prekinula komunikaciju sa Misijom UN na Kosovu, UNMIK-om.

Haradinaj takođe kaže i da ne smatra da su pisma koja ova misija šalje UN-u odraz istine.

Kako prenosi RSE, ova izjava je uslijedila nakon što je generalni sekretar UN Antonio Gutereš ocijenio da je najveći problem u odnosima Beograda i Prištine taksa od 100 odsto na srpsku robu.

"Mi ne komuniciramo više sa njima. Ljudi UNMIK-a pišu ta pisma i šalju ih tamo. Ne smatram da je to odraz istine. Tenzije između Kosova i Srbije, ako baš hoćemo tako, stvorio je rat, nanesene štete i veliki bol, kao i nerješavanje odnosa jednim ugovorom o priznanju. Dok nema priznanja, normalno je da će biti i tenzija", izjavio je Haradinaj prilikom posjete fabrici za preradu kompira u Pestovi, u opštini Vučitrn.

Haradinaj je takođe rekao da neće biti nikakve korekcije granice između "Kosova" i Srbije, te da je samoproglašeno Kosovo spremno za jedan sporazum koji reguliše sve teme, a ne za sporazum čiji je cilj teritorija i granica.

Ova izjava uslijedila je dan nakon što je predsjednik samoproglašenog Kosova, Hašim Tači izjavio u Njujorku da će korekcija granice biti dio konačnog sporazuma "Kosova" i Srbije.

On je ponovio da je Kosovo spremno za dijalog, ali bez uslovljavanja.

Thumbnail

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…