All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
sreda, 05 decembar 2018 20:09

Moskva: Formiranje vojske samoproglašenog Kosova opasnost za region

Rusija smatra da bi formiranje kosovske "vojske" moglo dovesti do ozbiljnih posljedica po bezbjednost Balkana i izražava nadu da će međunarodne snage ispuniti mandat i, u slučaju pojavljivanja takve strukture, preduzeti mjere za njenu neutralizaciju, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.
 
Moskva, Rusija - Foto: AP
Moskva, RusijaFoto: AP

Ruski MIP smatra da bi takav korak bio direktno i najgrublje kršenje Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN, koja je jedini međunarodni pravni akt u oblasti rješenja situacije na Kosovu i Metohiji.

Istaknuto je da Rezolucija 1244 Savjeta bezbjednosti UN podrazumijeva samo raspoređivanje međunarodnih multinacionalnih trupa u regionu, prenosi Sputnjik.

"Vojska" koju stvaraju vlasti /samoproglašenog/ Kosova /inače, suprotno odredbama sopstvenog "ustava"/ može dovesti do najtežih posljedica ne samo za srpsko stanovništvo u regionu, već i za bezbjednost balkanskog regiona u cjelini, navedeno je u saopštenju.

Moskva se nada da će međunarodne snage za Kosmet ispuniti mandat koji im je povjeren i u slučaju pojavljivanja takve strukture odmah preduzeti mjere za njenu neutralizaciju i razoružanje.

Rusko ministarstvo ocijenilo je da je to još jedan destabilizujući i provokativan korak nakon uvođenja taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.

"Sponzori Prištine - EU i SAD treba da izvrše jak pritisak na kosovske Albance kako bi opozvali svoje provokativne odluke i da bi se spriječilo jačanje napetosti", naglašeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Ranije je predsjednik parlamenta u Prištini Kadri Veselji saopštio da će vojska samoproglašenog Kosova zvanično biti osnovana 14. decembra.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…