All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 05 novembar 2018 08:47

Spenser: CIA i Saudijci krili istinu o stradanju Srba

Američki stručnjak za borbu protiv radikalnog islama i terorizma Robert Spenser izjavio je da je Saudijska Arabija uticala na SAD kako bi "nestao" dokument o masakru nad Srbima u okolini Srebrenice 1993. godine.
 
Robert Spencer - Foto: Screenshot/YouTube
Robert SpencerFoto: Screenshot/YouTube

Spenser je, povodom nedavnog otkrića o ulozi američkih obavještajaca u skrivanju izvještaja o zločinima nad Srbima u Podrinju, istakao da vlasti Saudijske Arabije imaju ogroman uticaj na državni aparat u Vašingtonu, pa je tako i došlo do toga da CIA devedesetih godina prošlog vijeka sakrije istinu o događanjima u BiH.

On je za Večernje novosti rekao da je nekadašnji američki predsjednik Bil Klinton "donio katastrofalnu odluku da sarađuje sa muslimanima tokom građanskog rata na Balkanu".

"Ovom odlukom on je omogućio uspostavljanje džihadističkog uporišta, a sve pod plaštom demokratije i prava na samoopredjeljenje. Nije teško zaključiti da je predsjednik Klinton pri donošenju ove odluke bio pod uticajem Saudijske Arabije", naveo je Spenser.

On je ocijenio da je moguće da SAD promijene politiku prema BiH, ali "samo u slučaju zaokreta u odnosima Amerike i Saudijske Arabije".

Upitan da li BiH može da opstane kao demokratska i multinacionalna država, uprkos rastućem uticaju nekih bliskoistočnih država, on je istakao da je šerijat nespojiv sa demokratijom i da će na kraju BiH morati da se opredijeli za jedno ili drugo.

Na pitanje da li Bošnjaci ispovjedaju tolerantniji islam od naroda na Bliskom istoku, Spenser je rekao da je to sve isto, pogotovo zbog činjenice da je BiH na meti vehabija koje već 20 godina preplavljuju tu zemlju.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…