All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 05 novembar 2018 06:37

Treći pokušaj održavanja sjednice Savjeta ministara BiH

Sjednica Savjeta ministara, koja je do sada dva puta odgađana zbog nedolaska ministara iz reda hrvatskog naroda, trebalo bi da bude održana danas.

Na dnevnom redu sjednice je Prijedlog odluke o izdavanju garancije BiH po Ugovoru o zajmu za Koridor "Pet ce" u Republici Srpskoj između Javnog preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" i Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 70 miliona evra, objavljeno je na sjednici Savjeta ministara. 

U odluci je istaknuto da su uslovi zajma rok otplate 15 godina, uključujući tri godine grejs perioda i otplata u 24 jednake polugodišnje rate. 

BiH kao davalac garancije zaključila je ugovor o garanciji o obezbjeđenju sredstava radi ispunjenja obaveza iz ugovora između BiH i Republike Srpske koji je potpisan 11. jula. 

U obrazloženju odluke precizirano je da će se zaključenim ugovorom o garanciji između BiH i EBRD od 5. januara pomoći preduzeću "Auto-putevi Republike Srpske" u izgradnji dvije petlje na auto-putu, Johovac /Tovira/ i Rudanka /Kostajnica/, i dionice auto-puta u dužini oko šest kilometara između te dvije petlje, plus prilazni put sa dvije trake dužine oko jedan kilometar za povezivanje sa postojeđim magistralnim putem, uključujući prelaz preko rijeke Bosne. 

Navedeno je i da bi izgradnja dijela Koridora "Pet-ce" kroz Republiku Srpsku u tehničkom i ekonomskom smislu obezbijedila kontinuitet izgradnje mreže auto-puteva, a u funkcionalnom smislu izgradnju dvije petlje. 

Prva petlja Johovac je spoj dva auto-puta Banjaluka-Doboj i Koridora "Pet ce", dok je druga petlja Rudanka izlaz s auto-puta na magistralni put Banjaluka-Doboj, čime bi izgrađene dionice auto-puteva postale funkcionalnije. 

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH. 

Pred ministrima će se naći informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 30. jun ove godine i informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period januar-juli ove godine. 

Na sjednici će biti riječi o prijedlogu odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe do 31. decembra 2019. godine. 

Savjet ministara razmotriće prijedlog strategije protivminskog djelovanja BiH 2018-2025, sa prijedlogom finansijskog plana za sprovođenje strategije i informaciju o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2019. godinu.

Thumbnail

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…