All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
subota, 27 oktobar 2018 10:52

U ponedjeljak dan žalosti na cijeloj teritoriji FBiH

 Vlada Federacije BiH danas je na telefonskoj sjednici usvojila odluku da se u ponedjeljak 29. oktobra na cjelokupnom teritoriju Federacije proglasi Dan žalosti.

 Kako je rečeno za sarajevski portal "Klix.ba" u Vladi FBiH, ova odluka je donesena na prijedlog ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljoše Čampare, a zbog brutalnog ubistva dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića koje se desilo juče ujutro u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Adis Šehović i Davor Vujinović, sarajevski policajci koji su mučki ubijeni u ranim jutarnjim satima prilikom vršenja redovnih policijskih aktivnosti, bili su dugogodišnji, iskusni policajci i ponos Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Obojica su nosili čin višeg policajca te, prema riječima njihovih starješina, su se mogli ponositi svojom službom.

Šehovića i Vujinovića su više puta pohvaljivali komesar i ministar unutrašnjih poslova. Šehović je posebno pohvaljen jer je učestvovao u hapšenju opasne kriminalne grupe 2012. godine u Sarajevu.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i institucija Federacije Bosne i Hercegovine.

Na Dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

"Medijske kuće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti", rekli su iz Vlade FBiH.

U ponedjeljak dan žalosti na cijeloj teritoriji FBiH

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…