All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 01 oktobar 2018 07:00

"Novosti": Kfor davao podršku Tačijevoj posjeti

Beograd isključuje mogućnost da Kfor nije znao za operaciju predsjednika Kosova Hašima Tačija jer su prije i tokom "desanta" kosovskih specijalnih jedinica Rosu na Gazivode na nebu iznad Kosmeta bile tri bespilotne letjelice Kfora, od kojih je jedna direktno pokrivala sjever pokrajine, pišu "Večernje novosti".

 

"Dok su Tačijevi specijalci sa dugim cijevima demonstrirali silu i sa puškama na gotovs maltretirali Srbe u Centru za razvoj sporta i ekologije, bili su pod budnim okom posade helikoptera Kfora, koji ih je nadlijetao, tako da pada u vodu priča da se nije znalo za brutalni upad kojim su pogaženi svi važeći sporazumi čiji su garant i NATO i Evropska unija", navodi se u tekstu.

Izvor "Novosti" iz bezbjednosnih struktura tvrdi da su specijalci iz Prištine detaljno izviđali teren dva i po sata prije nego što je Tači došao na Gazivode.

"U širem rejonu bilo je raspoređeno 12 snajperista, a u područje hidroelektrane banulo je više od 100 do zuba naoružanih policajaca. Tako da su smiješne priče iz Kfora da nisu znali šta se dešava u Zubinom Potoku", prenosi list.

List navodi, pozivajući se na neimenovane izvore, da su u Tačijevoj pratnji bila čak i vozila UN, što dodatno budi sumnju u tvrdnje međunarodnih snaga da nisu bile obaviještene o Tačijevoj posjeti Gazivodama, a njihova je obaveza da o sličnim kretanjima sjeverno od Ibra odmah informišu srpske zvaničnike.

Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači u subotu je, u pratnji najmanje 130 specijalaca iz tri formacije policije samoproglašenog Kosova naoružanih dugim cijevima, nenajavljeno ušao na sjever Kosmeta, pri čemu su četiri lica srpske nacionalnosti bila privedena i fizički i verbalno maltretirana.

Pripadnici Rosu i ostalih jedinica povukli su se sa Gazivoda nakon nekoliko časova, a u međuvremenu vrhovni komandant i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izdao je naredbu Generalštabu Vojske i MUP-u Srbije da uvedu stanje najviše gotovosti i pripravnosti.

Vučić je u javnom obraćanju naciji naglasio da Srbija neće dozvoliti da se na Kosmetu ponovi 17. mart i pogrom srpskog stanovništva.

"Novosti": Kfor davao podršku Tačijevoj posjeti

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…