All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
petak, 31 avgust 2018 06:18

"Migrantska kriza nije ni blizu kraja"

Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić izjavio je u Sarajevu da migrantska kriza u BiH nije ni blizu kraja, te da je BiH već postala žarište ilegalnih migranata.

 

"To je pitanje kojim ćemo se morati baviti neopterećeni politikom i nešto što je jako veliki izazov u ovom trenutku", rekao je novinarima Krešić, upitan da prokomentariše izjavu ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da je migrantska kriza prošlost. 

Krešić je istakao da je u BiH prisutan znatan broj ilegalnih migranata kojima niko ne zna identitet, niti mjesto gdje su oni ušli u BiH, a koji se bez ikakvog nadzora šetaju po BiH. 

Na pitanje novinara da prokomentariše zabranu ulaska ruskom piscu Zaharu Prilepinu u BiH, Krešić je rekao da Ministarstvo bezbjednosti o tome nema nikakvu operativnu nadležnost, te da se sva priča i uplitanja u to može temeljiti na informacijama koje dobiju od operativnih agencija. 

"Ako je on toliko puta ulazio u BiH nezakonito ili nedozvoljeno, mislim da je to problem gdje agencije moraju preispitati svoj rad. U BiH je veoma teško bilo koju stvar istjerati na čistac. Ja sam dugo ovdje i ne mogu da se sjetim neke stvari koju smo mi istjerali na čistac i da smo do kraja definisali njihove dobre i loše strane", naveo je Krešić. 

On tvrdi da ne postoji lista na kojoj se nalaze imena lica kojima je zabranjen ulazak u BiH. 

"Obavještajno-bezbjednosna agencija ima svoje poslodavce i one koji je nadziru i kome je ona odgovorna za svoj rad", zaključio je Krešić.

 

"Migrantska kriza nije ni blizu kraja"

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…