All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
četvrtak, 02 avgust 2018 18:41

Dodik: Nećemo dozvoliti da se migranti ovdje zaustavljaju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je sinoć da se Srpska neće boriti protiv migranata, već da neće dozvoliti da se oni zaustavljaju i ostaju na njenoj teritoriji.

“Optužuju nas da gubimo humanizam kao elemenat našeg političkog djelovanja. Neka Evropa otvori svoje granice za migrante i pokaže svoj humaniza. Mi nemamo ništa protiv”, rekao je Dodik novinarima u Marićkoj kod Prijedora, gdje je prisustvovao tradicionalom ilindanskom narodnom zboru.


On je istakao da se ne može dozvoliti da neko ko zatvara granice, dovodi migrante ovdje.

“Formiraćemo kordinacioni tim i to je način kako treba da radimo i ne dozvolimo da nas zatekne situacija koju nećemo moći kasnije kontrolisati i rješavati”, rekao je Dodik.

On je pojasnio da će nadležnim institucijama biti prijavljena svaka pojava migranata u Srpskoj i evidentirani podaci o njima, jer njihov cilj nije Republika Srpska i neće se dozvoliti stvaranje sabirnih centara.

On je ponovio migranti nisu krenuli u Republiku Srpsku i ona njima nije cilj.

“Ali isto tako ne želimo da budemo iznenađeni činjenicom da drugi postavljaju žičane ograde i ne dozvoljavaju im da idu dalje, pa da se ovdje lociraju i da za pet-šeset godina postanu državljani ove zemlje i poslije učestvuju u političkom sistemu”, naveo je Dodik.

On je dodao da je to jedan ozbiljan pritisak, te da ljudi koji dolaze ovdje nemaju nikakve veze sa našom kulturom, sa našim načinom života.

“Mi možemo da razumijemo da je njih natjerala muka da odu, ali isto tako strepimo od mnogih koji su došli ovdje radi nekih drugih ciljeva. Mi ne želimo da budemo kolateralna šteta”, poručio je Dodik. 

Dodik: Vrijeme je da i mi kažemo - srpski narod prije svega

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da vrijeme da se kaže - prije svega srpski narod, Republika Srpska i Srbija, i da se na taj način živi i ponaša.
Dodik je rekao da je svijet, koji je prije desetak godina krenuo putem globalizacije, imao ideju da uništi svaku vrstu kolektivnog identiteta - državu, naciju i vjeru, ali da to nije išlo.

“Mnoge zemlje, prije svega Amerika, i mnoge evropske države koje su bile promoter takvog pristupa vraćaju se svom identitetu jačanjem svoje nacionalne države”, naveo je Dodik, koji je večeras prisustvovao narodnom saboru u porti Crkve Svetog proroka Ilije u Marićkoj kod Prijedora.

On je rekao da je večerašnji sabor u Marićkoj, uoči Ilindana, jedan od najvećih zborova u Srpskoj i da je tu mnoštvo vjernika kojima je stalo do Srpske, do srpskih nacionalnih obilježja i onoga što jeste identitet naroda.

“Naši sveci koji čuvaju neki kraj, selo, porodicu, razlog su da se okupimo kao što je to večerašnji veliki narodni sabor”, istakao je Dodik.

Narodnom saboru u porti Crkve Svetog proroka Ilije u Marićkoj prisustvovao je i predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica.

Dodik: Nećemo dozvoliti da se migranti ovdje zaustavljaju

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…